Docent

Mijn naam is Birgit Paijmans. Ik ben getrouwd en moeder van een zoon en drie dochters. Tijdens mijn studie kwam yoga voor het eerst op mijn levenspad.

 

Regelmatig had ik last van hyperventilatie, dus zocht ik naar een oplossing voor dit probleem. De ademhalings- en ontspanningsoefeningen die ik leerde in de yogales brachten mijn adem weer tot rust. Tijdens mijn eerste zwangerschap (1997) ben ik begonnen met Integrale Yoga en sindsdien is het een belangrijk onderdeel van mijn leven.

Yoga is niet iets wat je een uurtje per week beoefent, het is een bewuste levensstijl. De beoefening van yoga brengt mij rust en de mogelijkheid om weer in verbinding te komen met mijn lichaam, mijn adem, mijn ware Zelf.

 

Mijn yogadocent was Shanti van Wijk ( Divine Live Society te Aalst, Belgie) Zij heeft me veel geleerd over de Integrale Yoga. Toen zij in 2014 besloot het wat rustiger aan te gaan doen, heb ik de lessen in Breda van haar overgenomen. Tegelijkertijd ben ik gestart met de opleiding tot yogadocent bij Integrale Yoga Nederland te Rotterdam (www.integraleyoganederland.nl).

 

 

Hierna volgden nog vele opleidingen:

2015 Docent Integrale Yoga, beginners

2016 Docent Integrale Yoga, gevorderden

Integrale Yoga Nederland

Integrale Yoga Nederland

Deze 2 opleidingen samen werden beloond met een 200 uurs diploma.

2017 Specialisatie, Senioren Yoga

Integrale Yoga Nederland

Geleerd om houdingen aan te passen of alternatieve houdingen aan te bieden die aansluiten bij de mogelijkheden van de persoon.

2018 Ayurvedische Massage

Saswitha Opleidingen, Bilthoven

Yoga is een belangrijk onderdeel van Ayurveda, de traditionele levens- en geneeswijze van India.

2019 Specialisatie, Ademdeskundige

Integrale Yoga Nederland

Yoga maakt je bewust van de adem, het is onze bron van vitaliteit en ontspanning.

2019 Grondbeginselen van de adem

Adembewust, Diet Sijmons, Austerlitz

Geleerd over ademritme, ademruimtes en onze natuurlijke adem.

2019  Opleiding Stoelyoga

Stoelyoga Nederland & Vlaanderen

Door alles wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd, heb ik niet alleen mezelf ontwikkeld. Ook mijn yogalessen hebben steeds meer een eigen vorm gekregen; rustig met veel aandacht voor de adem en ontspanning. Na 5 jaar Integrale Yoga Breda is het dan ook tijd geworden voor een nieuwe naam: Yoga en Adem Breda.